Sisteme detectie a efractiei
Detectia si semnalizarea unei intruziuni sau a unei stari de pericol asociata intrarii neautorizate in spatiul protejat revine sistemului de securitate. Dezvoltarea capacitatii de prelucrare a informatiilor precum si a tehnologiilor de comunicatie au extins functiile primare ale sistemului de securitate, astfel incat, in prezent pot fi monitorizate mai multe tipuri de evenimente ce descriu o situatie potentiala de pericol.
Domeniul de aplicatie este extrem de vast: sisteme profesionale de inalta securitate alaturi de aplicatii rezidentiale (alarma pentru casa sau spatii de birouri). In functie de particularitatile obiectivului protejat gradul de complexitate al unui sistem poate v
aria foarte mult, insa principiile care stau la baza unui sistem electronic de securitate sunt aproape intotdeauna aceleasi.
Pentru a corespunde nevoilor specifice ale activității dumneavoastră, putem integra sistemele de detecție efracție cu sistemele de supraveghere video, control acces și siguranță. Astfel, la declanșarea alarmelor se pot transmite mesaje preînregistrate la numerele de telefon stabilite în prealabil sau se poate alarma sistemul CCTV pentru a comuta pe monitoare camerele video care supraveghează zona în care are loc tentativa de efracție.
Functiile sistemului de alarmare la efractie sunt:
- detectia incercarilor de intruziune in zonele de securitate sau in incintele protejate;
- semnalizarea acustica si optica la tentativele de efractie;
- semnalizarea operatorilor cu indicarea zonei afectate;
- dezactivarea individuala a zonelor de securitate pentru permiterea accesului autorizat in zona, cu comanda locala de armare/dezarmare sau din Dispecerat;
- posibilitatea de programare/reprogramare a codurilor de acces;
- dezactivarea individuala a zonelor de securitate in cazul in care este necesara efectuarea de lucrari care ar duce la generarea de alarme false.
Inainte de a va concepe sistemul dumneavoastra de securitate, trebuie sa luati in considerare urmatoarele:
- Estimati suprafata resedintei sau birourilor dumneavoastra
- Numarati „zonele” accesibile din intreaga suprafata pe care doriti sa o protejati.
- Determinati punctele normale de intrare in viitoarea zona protejata.
- Alegeti un loc ferit in care sa montati centrala antiefractie
- Incepeti prin a va proteja intrarile comune si naturale – in principal porti si/sau usi de intrare. Pentru acestea puteti utiliza contactele magentice.
- Totusi, nu e bine sa va incredeti intr-un singur mijloc de protectie,dublati contactele magnetice cu detectoare de miscare.
- Urmatorul nivel de securitate va trebui sa abordeze „deschiderile accesibile” cum ar fi usile si geamurile de la nivelul cel mai de jos.
- Daca aveti zone usor de escaladat luati in considerare si zonele de la etaj, inclusiv deschiderile din acoperis .
- Un nivel bun de securitate presupune o anuntare cat mai timpurie – chiar anticipata – a evenimentului de efractie. De aceea, pentru zonele de la parter puteti monta detectoare de geam spart, astfel incat sa puteti fi anuntat inca din faza in care cineva ar incerca sa patrunda prin geam.
- Barierele cu infrarosu constituie cel mai simplu mijloc de protejare a gardurilor, curtilor si chiar a peretilor, impotriva escaladarii acestora catre deschiderile din casa.
- Dupa ce v-ati amplasat echipamentele antiefractie, verificati inca o data daca acestea „acopera” zonele in vederea unei protectii fara puncte slabe
U.S.E. Systems va poate oferii solutia cea mai buna pentru o aplicatia specifica: de la un mic magazin la cladiri de locuinte, mall-uri, sedii bancare, fabrici, depozite sau cladiri guvernamentale. Compania este capabila sa ofere fiecarui client solutia potrivita pentru protectia completa.
Fiecare solutie se bazeaza pe analiza de risc la securitate fizica. Diverse tipuri de echipamente sunt alese pentru a proiecta un sistem de detectie a efractiei personalizat care sa functioneze sigur la tentativele de efractie, cu functionalitati sofisticate, trans
misia alarmei, monitorizare si control de la distanta.